latinica  ћирилица
02/12/2021 |  12:34 ⇒ 12:36 | Аутор: Б92

Троицки: Поносан сам на цијели тим

Тениска репрезентација Србије је у полуфиналу и сутра од 16 часова играће против Хрватске за пласман у финале Дејвис купа.
Виктор Троицки - Фото: РТС
Виктор ТроицкиФото: РТС

Селектор Србије Виктор Троицки је послије драматичне побједе над Казахстаном, изборене на крају у дублу, рекао да је ова улога сасвим другачија од оне на коју је навикао.

- Ово је потпуно нова улога за мене. Прва година на мјесту селектора Дејвис купа, послије много година у тиму као играч. Искусио сам све, али ово је потпуно другачији ниво, бити крај терена и подржавати играче - каже Троицки.

Он је похвалио све у српском тиму за све што су учинили на терену. Посебно је послао ријечи охрабрења Миомиру Кецмановићу коју је несрећно изгубио у првом сингл мечу.

- Био је то тежак пораз за Миомира. Играо је веома добро, био је то ролеркостер меч. Имао је много меч лопти. Заиста се сјајно борио, али нажалост је на крају пресудило искуство играча из Казахстана. Био је то његов деби и идаље стојим иза те одлуке да игра он. Миомир је раније играо против Кукушкина и побиједио га. Мислим да је то била добра одлука, иако је Миомиру ово био први меч Дејвис купа. Дао је све на терену, нажалост у кључним моментима није имао среће као ни прави фокус, али сам јако поносан на њега. Као што је Новак рекао, научили смо се, носимо позитивне ствари из овог меча - додао је Троицки.

На крају, дао је низ похвала на рачун игре најбољег свјетског тенисера.

- Новак је херој нашег тима све ове године и захвалан сам што сам га имао као навијача и као играча. Урадио је јако много за наш тенис, не само у Дејвис купу, већ за српски тенис уопште. Даје све за тим, игра, побјеђује, велики је то притисак. Нисам играо толико мечева као он и нисам осјећао то што је он, посебно улазећи у дуеле послије 0-1. То је јако тешко. Урадио је сјајан посао, прво у синглу, послије и у дублу са Николом. Играли су невјероватно први и трећи сет. Поносан сам на цијели тим, не само на играче, већ и све около. Имамо сјајну хемију и све иде добро. Радујем се полуфиналу у петак. Имамо дан одмора и да се спремимо за наредни меч - закључио је селектор Дејвис куп тима Србије.