latinica  ћирилица
02/12/2021 |  13:12 ⇒ 14:40 | Аутор: РТС

Гори кинеска робна кућа у Обреновцу; Евакуисани станари четири стамбене зграде (ВИДЕО)

У кинеској робној кући у центру Обреновца избио је пожар, потврђено је РТС-у. Према досадашњим информацијама нема повријеђених, али се једна жена води као нестала.
Букти пожар у центру Обреновца (Фото: Предраг Митић) - Фото: ТАНЈУГ
Букти пожар у центру Обреновца (Фото: Предраг Митић)Фото: ТАНЈУГ

Дојава о пожару стигла је око 10.40 часова, речено је РТС-у МУП Србије. Пожар је избио у центру града у улици Милоша Обреновића.

Предсједник Општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је да се једна женска особа, рођена 1976. године, радница робне куће, води се као нестала.

Међутим, замјеник градоначелника Београда Горан Весић, који је посјетио Обреновац, каже да се, према првим информацијама, још увијек не зна гдје су двије Кинескиње из тржног центра.

Станари четири стамбене зграде су евакуисани из безбједносних разлога, али не постоји опасност по животе људи, рекао је Весић за Танјуг.

Напоменуо је и да су три жене привремено смјештене у Дом здравља како би им се указала помоћ.

Весић је навео да је из Београда кренула 21 цистерна Градске чистоће, како би се угасио пожар.

- Најважније је да људи остану прибрани и пусте ватрогасце да обаве посао. Када пожар буде локализован, грађани ће моћи да се врате у станове - рекао је Весић и додао да опасност не пријети ниједној околној згради, али да су из безбједносних разлога сви евакуисани.

Пожар је захватио посљедњи спрат а, како саопштава МУП Србије, на његовом гашењу ангажовано је 55 ватрогасаца-спасилаца са 25 возила.

У једном дијелу робне куће пожар је локализован, док у другом дијелу ватрогасци и даље гасе ватру која букти.

На гашењу пожара ангажовани су припадници ватрогасно-спасилачких јединца из Обреновца, Сурчина, Батајнице, Железника, Кошутњака, Звездаре и Земуна.