latinica  ћирилица
02/12/2021 |  14:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Брегар: Мора да буде борба за сваку лопту

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар рекао је да тим са добром енергијом дочекује наступ на Свјетском првенству у Шпанији.

Рукометашице Србије сутра од 20.30 започињу такмичење на СП утакмицом против Пољске.

- Добро је да изгледамо као колектив, то је веома битно, а ја као тренер више волим радну атмосферу. Свеукупна атмосфера на овим припремамама је баш позитивна, како и треба да изгледа и идемо са добром енергијом у утакмицу са Пољском - рекао је Брегар за сајт РС Србије.

Пред српском селекцијом је још један дан припрема, тренирања и завршне анализе сутрашњег противника, како би екипа што спремнија истрчала на терен и започела велико такмичење.

- Пољска екипа је висока и крупна, трче добро полуконтре. Оно што првенствено треба да одиграмо је добра и агресивна одбрана и морају да се зауставе Кобилинска и Биздра. Биздра је срце екипе, мотор, тако да на то морамо сутра да обратимо посебну пажњу - каже Брегар.

- Мора да буде борба за сваку лопту, за сваку одбрану, важно је колико ћемо фаулова направити, како прецизнији да будемо у нападу и биће још пуно задатака. Мислим да нас сутра очекује баш добра утакмица - додао је селектор Србије.

Брегар је истакао да су још увијек под знаком питања наступи Јоване Ковачевић и Кристине Лишчевић.

- Урадићемо још неке контролне тестове за њих и онда ћемо направити екипу за сутрашњу утакмицу - закључио је српски селектор.

Србија игра у групи Б у Лирији са репрезентацијама Пољске, Камеруна и Русије.