latinica  ћирилица
02/12/2021 |  19:17 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Тегелтија-Кривокапић: Учинити ове просторе бољим

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је током сусрета са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем да постоји потреба грађана обје земље да се ови простори учине бољим за живот, а то се може постићи само континуираним дијалогом, побољшањем инфраструктуре и јачањем економске сарадње.
Тегелтија и Кривокапић - Фото: РТРС
Тегелтија и КривокапићФото: РТРС

Тегелтија је вечерас на маргинама Самита шефова влада Централноевропске иницијативе у Будви разговарао са Кривокапићем о унапређењу билатералне сарадње.

Саговорници су размијенили мишљења о могућности одржавања заједничке сједнице Владе Црне Горе и Савјета министара Босне и Херцеговине како би се убрзао рад на заједничким пројектима.

Тегелтија је рекао да је отворен простор за даљи развој сарадње у областима унапређења инфраструктурних веза, енергетике, туризма и образовања, не само путем билатералних односа, већ и кроз регионалне и мултилатералне иницијативе.

Додао је да је од посебне важности наставак сарадње на побољшању комуникационе повезаности двије државе како би се повећала трговинска размјена и олакшало путовање грађана. Исказао је интерес БиХ за наставком сарадње у области интеграција у ЕУ, саопштено је из Савјета министара.

Током сусрета истакнуто је да БиХ и Црна Гора имају добре и пријатељске односе без отворених питања, те да су развој и унапређење добросусједских односа у врху спољнополитичких приоритета обје државе.

Тегелтија је рекао да постоји потреба грађана обје земље да се ови простори учине бољим за живот, а то се може постићи само континуираним дијалогом, побољшањем инфраструктуре и јачањем економске сарадње.

С тим у вези, изразио је захвалност премијеру Кривокапићу на позиву за долазак на Самит шефова влада Централноевропске иницијативе у Будви.