latinica  ћирилица
02/12/2021 |  20:46 | Аутор: СРНА

Правни тим породице Радишић најавио и тужбу против града

Срећко Радишић поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића због рушења Кајак терасе, а његов адвокат Милош Стевановић рекао је Срни ће бити поднијета и тужба против града за накнаду штете.
Кајак - рушење терасе - Фото: РТРС
Кајак - рушење терасеФото: РТРС

Правни тим породице Радишић и адвокат Стевановић потврдили су да ће тужба против града Бањалука бити поднесена имајући у виду да је прекорачен обухват за рушење који је био предвиђен рјешењем Комуналне полиције.

Стевановић је рекао да је кривична пријава против Становуковића поднесена на основу сумње да су извршена кривична дјела оштећење туђе ствари, злоупотреба службеног положаја, те кривично дјело самовлашће.

- Ми смо на дан незаконитог рушења терасе поднијели кривичну пријаву те је предмет по нашим сазнањима узет у рад - рекао је Стевановић.

Он је навео да се и даље оштро супротстављају свему што је урађено, с обзиром на то да је све била надлежност урбанистичко-грађевинског испектора.

- Поред кривичних пријава приморани смо остварити имовинско правни захтјев, а жао нам је што Градска управа није имала разумијевања да се овај објекат легализује као и стотине других који су легализовани у Бањалуци - додао је Стевановић.

Он је навео да се ово тумачи као акт вандализма и освете над једном породицом.

Према његовим ријечима, полиција је одмах извршила увиђај, на којем су били присутни техничари и инспектори полиције, као и да су изузети сви докази са камера.

- Упозоравали смо да ћемо бити принуђени да поднесемо кривичне пријаве с обзиром на то да је инвеститор у потпуности поступио по налогу Комуналне полиције и уклонио све оно што је тражено - рекао је он.

Након рушења Кајак терасе Станивуковић је раније рекао да поступају у складу са регулационим планом.