latinica  ћирилица
03/12/2021 |  07:04 ⇒ 07:05 | Аутор: СРНА

Потребна опрезна вожња због падавина и одрона

Саобраћај се у Републици Српској и ФБиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, док одрона има у усјецима и поред камених косина, па возачи треба да возе максимално опрезно, уз обавезно посједовање зимске опреме.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштено је да је завршен дио реконструкције магистралног пута Драксенић-Врбашка, од Орахове према Врбашкој па се сада саобраћај одвија редовно. Проходан је и пут Мраковица-Подградци.

Измијењен је режим саобраћаја на путу Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо у рејону Горње Чађавице, раскрсница "Нумера", на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, Руданка-Добој један, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Добро Поље–Јажићи–Грајсољци, Тедин Хан-Криж,

Ради бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље у општини Фоча од 8.00 до 16.00 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због деминирања на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путним правцима Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука, Гранични прелаз Рача-Обудовац, Гранични прелаз Подврсник-Требиње-Гранични прелаз Клобук
кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.