latinica  ћирилица
03/12/2021 |  11:08 ⇒ 11:14 | Аутор: sputniknews.com

Пожар и даље тиња у кинеском тржном центру у Обреновцу; За несталима се још трага

Двадесет ватрогасаца још увијек напорно интервенише на загашавању пожара који је јуче избио у кинеском тржном центру у Обреновцу, а у којем су нестале двије особе, рекао је јутрос предсједник општине Мирослав Чучковић.
Пожар  (Фото: Tanjug / MILOS MILIVOJEVIC) -
Пожар (Фото: Tanjug / MILOS MILIVOJEVIC)

- Ради се на уклањању ове бакарне куполе изнад објекта које ће трајати наредна два дана. Позвали смо приватну компанију која се тиме бави како бисмо са краном могли да однесемо ту тешку бакарну куполу, која притиска објекат и стално долази до тињања и нових пожара унутар њега јер је од дрвета - објаснио је Чучковић за Курир.

Како каже, некадашњи објекат Југодрва у основи има 800 м2, 1.600 укупно, а у њему била смјештена парфимерија, апотека, кафић и фризерски салон.

- Све су то радње које имају запаљиве материје у својим рафовима, па ћемо са строгом пажњом наставити да радимо овај посао - закључио је Чучковић и нагласио да ће општина помоћи породицама које су претрпјеле штету.

Власници објеката су имали осигурање, па ће у сарадњи општине и осигуравајућих кућа доћи до надокнаде штете.

Према његовим ријечима, за несталима се још увијек трага,. Открио је да је ријеч о једној госпођи из Обреновца која је раније тог дана ишла у ковид амбуланту.

- Очигледно је дошла до апотеке да нешто купи, а није се вратила ни у Дом здравља по резултате, а ни кући. Основана је сумња да је настрадала у овом објекту. Друга особа је радила као продавачица унутра - открио је председник општине Обреновац.

Подсјетимо, пожар је избио јуче ујутро у Улици Милоша Обреновића.

Ватром су захваћени и аутомобили паркирани у близини кинеског тржног центра и дио крова оближње стамбене зграде.

Станари околних зграда су евакуисани, а повријеђено је шест особа.

У вишечасовном гашењу ватрене стихије учествовало је 25 ватрогасних возила и 55 ватрогасаца.