latinica  ћирилица
03/12/2021 |  11:08 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

СИПА: Слободе лишено седам особа, међу њима и Горан Сарић (ВИДЕО)

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту јутрос су на подручју Бијељине и Сокоца, слободе лишили седам особа због основа сумње да су починили кривично дјело "Ратни злочин против цивилног становништва" у вези са кривичним дјелима "Индивидуална и командна одговорност".
СИПА (фото:илустрација) - Фото: nezavisne novine
СИПА (фото:илустрација)Фото: nezavisne novine

Међу њима је и Горан Сарић, некадашњи командант Специјалне полиције Републике Српске, кога је у новембру 2018. године Суд БиХ правоснажно ослободио оптужбе за злочине у Сребреници у јулу 1995. године.

У Бијељини је јутрос ухапшен и Јовица Петровић. Генерала Сарића припадници СИПА су ухапсили око шест часова ујутро у породичној кући у Бијељини.

Особе лишене слободе ће након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, бити предате на даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

У Борачкој организацији  кажу да јутрошња хапшења по ко зна који пут показују да је БиХ немогућа држава за српски народ.

- Генерал Сарић је јутрос одведен у шест сати без икакаве најаве. Опет се према нашим људима поступа као према посљедњим криминалцима. То је показатељ да је ова БиХ немогућа држава за српски народ. Ово је наставак и што су нам Турци радили, што нам је радила Аустрија... Срби су се с тим носили колико су могли, а најбољи међу нама су носили највећи терет. Ово је чиста провокација. Генерал Сарић је суђен 10 година и ослобођен је свих оптужница, и не знам на шта ће ово изаћи - рекао је Миодраг Стевановић предсједник Борачке организације Бијељина.

СИПА је раније саопштила да су њени припадници данас на подручју Бијељине и Сокоца ухапсили седам лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва.