latinica  ћирилица
03/12/2021 |  12:13 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Тегелтија и Бовман о актуелној економској ситуацији у БиХ и региону

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас, на маргинама Самита шефова влада Централноевропске иницијативе у Будви, са потпредсједником ЕБРД-а Марком Бовманом о актуелној економској ситуацији у БиХ и региону, саопштено је из Савјета министара БиХ.
Зоран Тегелтија и Марк Бовман - Фото: РТРС
Зоран Тегелтија и Марк БовманФото: РТРС

Овом приликом Тегелтија је рекао да је претходни период обиљежила тешка ситуација узрокована пандемијом вируса корона и да су сви нивои власти у БиХ били посвећени санирању њених посљедица.

У том контексту Тегелтија је истакао значај наставка провођења мјера којима се на одговарајући начин стимулишу привредне активности, укључујући реализацију енергетских и инфраструктурних пројеката, наводи се у саопштењу.

На састанку је разговарано о реализацији постојећих и покретању нових финансијских програма ЕБРД-а усмјерених на унапређење привредног амбијента, нарочито када је ријеч о развоју малих и средњих предузећа, енергетском сектору и саобраћајној инфраструктури.

Саговорници су размијенили мишљење и о новој стратегији ЕБРД-а за БиХ у периоду 2022.-2027. година, наводи се у саопштењу.