latinica  ћирилица
03/12/2021 |  13:27 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Уговори о суфинансирању 10 специјализација и двије супспецијализације

Усавршавање кадра један је од приоритета Болнице Србија која је заједно са Градом Источно Сарајево и његовим општинама обезбиједила суфинасирање 10 специјализација и двије субспецијализације доктора чиме ће се значајно унаприједити здравствени сектор и побољшати ниво услуга пацијентима.
Потписани уговори о самофинасирању - Фото: СРНА
Потписани уговори о самофинасирањуФото: СРНА

Након четири године рада као љекар интерниста у Болници Србија Ивана Лаловић иде на субспецијализацију из кардиологије.

- Изражавамо задовољство што је и управа наше болнице наставила овај тренд, а и што су нам општине и град Источно Сарајево пружиле помоћ у даљој едукацији нашег кадра. Едукација једног љекара је дуготрајан процес, изискује пуно времена, труда и наравно финансијских средстава - додала је Лаловићева.

Захвалност на суфинансирању специјализације из оториноларингологије изражава и Данијела Тришић.

- Нама, као младим љекарима то доста значи, јер је специјализација жеља свих нас и један много скуп и дуготрајан процес у којем они нама значајно олакшавају - сматра Тришићева.

Са тренутних 26 специјализаната и пет субспецијализаната Болница Србија након Универзитетско клиничког центра установа је са највише расписаних специјализација у протекле двије године.

Директор ове болнице Небојша Шешлија изразио је задовољство што се све већи број локалних заједница укључује у даљу едукацију љекара Болнице Србија", јер без њихове помоћи ова здравствена установа не би могла изнијети финансијски терет.

У овој години Град је за ове намјене издвојио 20 хиљада марака. У сљедећој се најављује и више.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је задовољство што је настављен процес усавршавања љекара Болнице "Србија", јер без медицинског и немедицинског особља и њихове едукације не може да функционише секундарни и терцијарни сектор у граду и регији

Ускоро би требало да буде усвојена студија о финансијском функционисању Болнице “Србија“, најавио је Ћосић и додао да ће сљедеће године бити завшен болнички парк великана здравства, да су у току преговори о реконструкцији једног објекта за дом за стара лица, а покушаће се ријешити и питање паркинга.