latinica  ћирилица
03/12/2021 |  14:39 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Миљановић: Слобода изузетно компактна екипа

Фудбалери бањалучког Борца у оквиру 19. кола Премијер лиге БиХ дочекују тузланску Слободу. Утакмица се игра сутра на Градском стадиону у Бањалуци са почетком од 15 часова.
Конференција за новинаре ФК Борац (Фото: ФК Борац) -
Конференција за новинаре ФК Борац (Фото: ФК Борац)

Први меч ова два тима у Тузли завршен је неријешеним резултатом 1:1.

Борац има намјеру да на зимску паузу оде са освајањем три бода, којима би остао у борби за мјесто које води у европска такмичења.

- Слобода је изузетно компактна екипа са одличним појединцима. Имају добар баланс између дефанзивне и офанзивне линије, те могу да створе проблеме сваком тиму. Имају квалитетне појединце и према напријед, одличне индивидуалце попут Хусејиновића, Максимовића, Веселиновића и Бегановића који знају да буду итекако опасни. У последњих пет кола су остали без неколико бодова у самом финишу. Против Вележа и Сарајева су примили гол у финишу и могли су да имају бољи бодовни салдо, тако да је све то оно што нас позива на опрез пред овакав дуел. У првом мечу смо били бољи али смо у другом дијелу имали и играча више - навео је Немања Миљановић, тренер Борца.

Борац ће на овој утакмици да буде ослабљен јер због повреда Миљановић не може да рачуна на Јовановића, Молса и Вукмановића. 

У састав клуба из Платонове враћају се опорављени Закарић, те Ћорић, као и Вушуровић и Дујаковић, који су одрадили картоне.

Данас је кренула продаја улазница за ову утакмицу, на прдајним мјестима у ТЦ Делта Планет и на благајнама Градског стадиона.

Улаз је слободан за даме и дјечаке до десет година старости на источну трибину.

Послије 19. кола на реду је зимска пауза, након које Борац гостује Широком Бријегу, у 20. колу, 26. фебруара наредне године.