latinica  ћирилица
03/12/2021 |  15:49 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Додик: Свима треба да буде важно да представници српског народа стигну до Кремља

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да се састанак са предсједником Русије Владимиром Путином догодио и оцијенио да би свакоме у Српској, у власти или опозицији, било важно да представници српског народа могу да досегну до Кремља и Путинове канцеларије.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- Дошао сам у домаћинску кућу у којој је прије неколико дана, тај састанак најављен и договорен. Ја сам тај састанак најављивао у медијима и он се десио у Кремљу - рекао је за АТВ Додик, након коментара из опозиције да се "није састао са предсједником Русије Владимиром Путином".

Он је додао да га то нешто посебно не додирује, те да му се чини да их више треба жалити него објашњавати, као и да тамо није дошао да би они били задовољни или незадовољни.

- Не знам да ли они испадају помало смијешни, али мислим да имају превише мржње у свему томе. Мислим да би свакоме било важно у Српској, били у власти или опозицији да представници српског народа могу да досегну до Кремља и канцеларије Владимира Путина. Зашто то код неких није битно, то је ствар њиховим малих душа и пакости које они не могу да превазиђу - истакао је Додик.

И портпарол руског предсједника Дмитриј Песков потврдио је да се Владимир Путин састао у Кремљу са Милорадом Додиком. Песков је додао да је то био приватни састанак у Кремљу. Он је појаснио да Кремљ не саопштава о свим састанцима Владимира Путина, па због тога, по његовим ријечима, није било саопштења из Кремља.