latinica  ћирилица
03/12/2021 |  19:22 | Аутор: СРНА

Дачић: Неприхватљиво наметање рјешења на штету српског народа

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је, поводом именовања специјалног изасланика Велике Британије за Западни Балкан Стјуарта Пича, да свима треба да буде јасно да наметање било каквих рјешења на штету Србије и српског народа у цјелини није прихватљиво.
Ивица Дачић (Фото: JADRANKA ILIC) - Фото: ТАНЈУГ
Ивица Дачић (Фото: JADRANKA ILIC)Фото: ТАНЈУГ

- Сви ти изасланици који се негде именују, уколико желе да дају позитиван допринос решавању питања, ми само можемо да поздравимо, али исто тако треба да свима буде јасно да наметање било каквих решења која би била на штету Србије и српског народа у целини, за нас није прихватљиво - рекао је Дачић за Б92.

Он је оцијенио да има много изасаника, а мало има резултата, те да је проблем у томе што балканско "буре барута" увијек потпали неко са стране.

- И увек је на крају испадало да смо ми криви. Испада да смо ми као дивљаци који између себе не можемо да се договоримо. Мени је увек ближи наш брат по крви овде, него било који специјални изасланик - рекао је Дачић.

Он сматра да је омаловажавање српског народа прешло сваку границу. - Доста је више специјалних изасланика. Задржите их за себе - рекао је Дачић.

Дачић је навео да не зна у којем смислу је Велика Британија на протеклом самиту НАТО у Риги предложила да се у БиХ пошаљу НАТО снаге, напомињући да у БиХ већ постоји мировна мисија, те истакао да је прошло то вријеме када се војно рјешавало питање Балкана.

Он је рекао да Србија треба да се чврсто залаже за мир, те да је то веома важно у садашњим тренуцима који су веома озбиљни, а озбиљна је и ситуација везано за БиХ.

- Мислим да британски изасланик није постављен због БиХ, него зашто што и Велика Британија мисли да и она треба да има неког специјалног изасланика - рекао је Дачић.