latinica  ћирилица
04/12/2021 |  08:32 ⇒ 09:56 | Аутор: РТРС

"Школа православља" сваког петка у бањалучкој епрахији (ВИДЕО)

Пројекат "Школа православља" траје већ 10 година у бањалучкој епархији. Ове године одржаваће се у цркви Покрова пресвете Богородице у Новој вароши. Сваког петка на различите теме, свештеници ће осим предавања које ће одржати, разговарати и са вјерницима.
Црква Покрова пресвете Богородице у Новој вароши - Фото: Screenshot/YouTube
Црква Покрова пресвете Богородице у Новој варошиФото: Screenshot/YouTube

Већ деценију бањалучка епархија настоји да и током, трајања "Школе православља" учини вјернике и практичним учесницима православне цркве. Сврха постојања школе јесте да се и одраслима омогући додатна едукација, да би нешто ново сазнали, али и поставили питања која их занимају.

Теме које се бирају су едукативног карактера и помажу људима који на примјер желе вјенчање или крштење, да схвате смисао обреда али и обавезе које имају приступајући светим тајнама Христовим.

"Потрага за логосом" је друга тема, а предавање ће бити одржано наредог петка. Ова тема ставља акценат на савременог човјека који је изгубио смисао постојања у животу.

Све теме су врло едукативне, практичне и отоворено ће се разговарати о њима, а сваки појединац се може пронаћи у једној од њих.

"Хришћански брак и савремени изазови" као и "Историја православне цркве - од покрштавања до турског ропства" и "Од ослобођења до уједињења" су теме које нас ове године очекују у школи православља током божичног поста, у цркви Покрова пресвете Богородице, сваког петка од 18 часова.