latinica  ћирилица
04/12/2021 |  08:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден најавио разговор са Путином око руско-украјинске кризе

Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је да ће са предсједником Русије Владимиром Путином дуго разговарати о руско-украјинској кризи и да неће прихватити руске "црвене линије".

- Свјесни смо руских акција већ дуже вријеме и очекујем да ћу дуго разговарати са Путином - рекао је Бајден новинарима док је одлазио на викенд у Кемп Дејвид, пренио је Ројтерс.

Он је истакао да не прихвата било чије "црвене линије".

- Оно што радим је да састављам оно што вјерујем да је најсвеобухватнији и најсмисленији скуп иницијатива како би Путину било веома, веома тешко да настави и уради оно око чега су људи забринути да ће урадити - рекао је Бајден не улазећи у детаље.

Више од 94.000 руских војника налази се у близини украјинских граница, саопштиле су украјинске власти, позивајући се на обавјештајне извјештаје који указују на то да Москва можда планира војну офанзиву великих размјера за крај јануара.

Москва је с друге стране оптужила Украјину и САД за дестабилизујуће понашање и наговијестила да се Кијев можда спрема да покрене сопствену офанзиву на истоку Украјине, што украјинске власти поричу.