latinica  ћирилица
04/12/2021 |  12:35 ⇒ 12:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Ухапшени родитељи тинејџера који је убио ученике

Родитељи 15. годишњег тинејџера, који је пуцао и убио четворо ученика у средњој школи Оксфорд у Мичигену, након бјекства ухапшени су рано јутрос у Детроиту.
Детроит: Ухапшени родитељи тинејџера који је убио ученике (Фото: WXYZ) -
Детроит: Ухапшени родитељи тинејџера који је убио ученике (Фото: WXYZ)

Џејмс и Џенифер Крамбли пронађени су ненаоружани како се скривају у једном подрумском складишту након анонимне дојаве некога ко је видио њихов аутомобил.

Америчка полиција претходно је понудила награду од 10.000 долара за информације које би довеле до хапшења родитеља тинејџера Итана Крамблија.

Против његових родитеља јуче је подигнута оптужница због убиства из нехата и да су игнорисали забрињавајуће поруке сина на друштвеним мрежама.

Адвокат Крамблијевих раније је рекао за Б-Би-Си да је пар напустио град у ноћи пуцњаве "ради властите сигурности" и да није бјежао од полиције.

Полиција наводи како су подигли 4.000 долара с банкомата у Рочестер Хилсу, на периферији Детроита, након чега су искључили своје мобилне телефоне.

Њихов син Итан је био са оцем када је купио пиштољ 26. новембра те је након тога објавио фотографије пиштоља на друштвеним мрежама написавши: "Управо сам добио свог новог љепотана".

Његова мајка је такође на интернету писала како тестира ново оружје са својим сином.

Окружна тужитељка Карен Мекдоналд је рекла да је убиство из нехата "најјача могућа оптужба против родитеља осумњиченог".

- Сврха ових оптужби је да се појединци који су допринијели овој трагедији позову на одговорност и да се пошаље порука да и власници оружја сносе неку одговорност. Ако се тако не понашају, постоје озбиљне казнене посљедице - навела је она.

Тинејџер Итан Крамбли у уторак је очевим пиштољем убио четворо ученика и ранио седам људи.

Судиће му се као одраслој особи по једној тачки оптужнице за тероризам, четири тачке оптужнице за убиство првог степена, седам за напад с намјером убиства и 11 за посједовање ватреног оружја.