latinica  ћирилица
04/12/2021 |  14:26 ⇒ 17:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Блокирани аутопут код Сава центра и мост у Новом Саду

Грађани, који протестују против Закона о експропријацији и Закона о референдуму и народној иницијативи, блокирали су данас аутопут код Сава центра и мост Слободе у Новом Саду, јављају извјештачи Танјуга.
Протести у Београду - Фото: B92
Протести у БеоградуФото: B92

Окупљање грађана на позив организација "Крени Промени" и више еколошких удружења почело је око подне испред Сава центра, а група демонстраната је затим изашла и блокирала саобраћај на аутопуту.

Блокада протиче за сада без инцидената, а демонстранти су пропустили два аутомобила хитне помоћи који су ишли ка Новом Београду. Формиране су велике колоне аутомобила у оба правца и возачи су постали већ нервозни.

У околини нема видљивих припадника полиције у униформи нити је демонстранте ико спречавао да блокирају пут, а пропустили су возило Хитне помоћи.

Формирају се велике колоне возила у оба смјера на аутопуту, а поједини возачи трубе.

На аутопуту код Бубањ Потока око 14 часова саобраћај се одвија несметано, јавља извештач Тањуга с лица мјеста.

У Новом Саду је око 14 часова почела блокада моста Слободе, који спаја Нови Сад и Сремску Каменицу, са новосадске стране.

У Ваљеву скуп који је предвиђен да се реализује без блокаде соабраћаја у 14 часова у организацији народног покрета "Марш с Колубаре" није ни започео јер је у исто време група од око 200 грађана блокирала саобраћајницу Ваљево-Београд.

Тренутно је саобраћај блокиран на око 500 метара код саобраћајнице Ваљево-Лајковац, код продавнице Еуропром у Попучкама. На лицу места су јаке полицијске снаге.

Протести и блокаде саобраћаја најављени су у више градова у Србији.

Министарство унутрашњих послова данас је поновило да је свака блокада саобраћаја кршење закона, као и одржавање непријављених скупова.

- Подвлачимо да сву одговорност за све што може да се деси на скуповима који нису пријављени или одобрени у складу са законом од стране надлежних органа, сносе искључиво организатори непријављених скупова - навео је МУП у саопштењу.