latinica  ћирилица
04/12/2021 |  16:22 ⇒ 18:38 | Аутор: СРНА

Вучић: Разговор са мјештанима о рјешавању проблема у вези са "Рио Тинтом"

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Горњим Недељицама код Лознице да неће, када је ријеч о проблему "Рио Тинта", да се додворава било коме, као што се и не плаши било кога, већ да је дошао да прича са мјештанима о проблемима и да виде да ли могу да се ријеше.
Александар Вучић  (Фото: Sputnik / Лола Ђорђевић) -
Александар Вучић (Фото: Sputnik / Лола Ђорђевић)

Вучић је подсјетио да је позвао и оне који су увијек били најгласнији у протесту да дођу на овај разговор, а да је њихов избор хоће ли.

- Нисам дошао да држим било какве говоре. Овде сам да одговарам на питања. Желио сам да одржим ова разговор у школи у Драгињцу, али ми је речено да је боље у црквеном дому. Хоћу да разговарамо, да анализирамо сваки проблем и покушамо да дођемо бар до неких рејшења - поновио је он.

Вучић је у обраћању испред порте цркве рекао да му је драго што види људе из 12 села и поручио да жели да чује сваку њихову примједбу и бригу.

- За неку ћемо пронаћи одговор, за неку не. Важно је да разговарамо и покушамо да рјешавамо. Чим вас је толико дошло видим колика је забринутост - нагласио је предсједник Србије.

Вучић је додао да није дошао "да се политички прегања са било ким".

- Ви сте ме бирали да будем предсједник и мој посао је да вас чујем, слушам и одговорим на сва питања - поновио је Вучић, пренио је Танјуг.

Он је указао да је довео своје људе који имају све податке да све запишу, те замолио због простора да уђу у групама у црквену салу.

Вучић је истакао да је увјерен да ће се питања односити, прије свега на рудник, али је спреман и да одговара на питања везано за путеве, од Стрпнице, Златине, као и о питањи гаса, и многим другим.

- Мој посао је да будем овде због вас. Хвала што сте дошли, заједнички ћемо сигурно бар дио проблема ријешити - закључио је Вучић.