latinica  ћирилица
04/12/2021 |  21:24 ⇒ 21:31 | Аутор: РТС

Јокић држао час кошарке у Њујорку (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је још једну доминантну партију и водио свој Денвер до побједе над Њујорк Никсима у "Медисон сквер гардену".

Јокић је доминирао у најпознатијој кошаркашкој арени на свијету иако је одиграо само три четвртине, омогућивши Нагетсима да рутински тријумфују – 113:99.

Момак из Сомбора је држао прави кошаркашки час од првог до посљедњег минута на паркету (одиграо 27 минута), а на крају је забиљежио нови дабл-дабл.

Јокић је дуел завршио са 32 поена (14/19 из игре, 3/7 за три), уз 11 скокова и пет асистенција.

Он је веома снажно отворио утакмицу и већ у првом минуту имао по један кош, скок и асистенцију, што је екипи Мајка Мелоуна значило да може да се опусти и игра препознатљиво у нападу.

Јокић је већ послије првих 12 минута имао двоцифрен учинак, а Денвер водио пет разлике, да би му се у другој четвртини прикључио Зеке Наџи који је сјајно шутирао са дистанце. Као што је обичај, почетком тог периода на терену се нашла друга постава, што је Њујорк искористио и резултатски се приближио.

Међутим, када се прошлосезонски МВП вратио у игру, заузео своје мјесто под обручима и поново је све кренуло у корист гостију.

Утакмица је дефинитивно ријешена у другој половини треће четвртине, када је Денвер више од пет минута спријечио ривале да поентирају из игре.

Направили су финалисти Запада серију 17:1 у којој је главну ролу имао ко други до Јокић и сломили отпор Никса.

Ако су се неки навијачи у "великој јабуци" понадали да можда може да се закува док главни играчи "грумења" нису на паркету, све дилеме су отклоњене почетком послљдњег периода. Факундо Кампацо је убацио двије брзе тројке, још брже су са исте дистанце погађали Џеф Грин и Дејвон Грин и тада је дуел фактички и завршен.

До краја су гости сачували велику предност и исправили грешку од прије двије вечери, када су поражени од Орланда.

Поред Јокића, истакао се споменути Наџи са 21 поеном и осам ухваћених лопти, док су двоцифрени били још Бартон (11) и Морис (10).

Са друге стране, у редовима Никса очекивано је предњачио Џулијус Рендл са 24 поена, девет више од Фурнијеа.