latinica  ћирилица
05/12/2021 |  08:05 ⇒ 09:31 | Аутор: РТРС

У Београду почело снимање ТВ серије "Шетња са лавом"

У Београду је прошле недјеље почело снимање нове ТВ серије под називом "Шетња са лавом". Ријеч је о адаптацији чувене позоришне представе коју је прије 12 година написао глумац и сценариста Андреј Шепетковски и која се бави једном интезивном породичном причом уз елементе драме и комедије.
Глумци серије "Шетња са лавом" (Фото: Милан Илић/РАС Србија) -
Глумци серије "Шетња са лавом" (Фото: Милан Илић/РАС Србија)

"Шетња са лавом" је нова ТВ серија која би требало да донесе освјежење на мале екране, јер представља савремену причу која осликава наше друштво, кроз призму различитих животних ситуација у којима се налазе њени јунаци, а улога главног од њих припала је Андрији Кузмановићу.

- Веома сам срећан због колега са којима радим, заиста велики број мојих драгих колега је у овом пројекту. Чини ми се да је ово први текст који кад сам прочитао, а нисам имао потребу ниста да мењам. Искрено, свакако није прво, али ово је снимање где ми ни један снимајући дан није тежак - истакао је Кузмановић.

Анђелка Прпић, глуми ТВ водитељку која је оличење данашњег површног Инстаграм свијета.

- Ја глумим Уну која ради као ТВ водитељ, а мени је привлачно то што је ово једна паметна и урбана комедија, али посвећена и детаљно написана. Драго ми је да померамо љествицу серијских формата, а то је свакако због тога што је текст писао глумац, наш колега Андреј Шепетковски, и што је писао нешто што њега занима - изјавила је Прпићева.

Једну од главних улога има и искусни Бане Видаковић.

- Кинези кажу да је умјентост исто што и живот, само кад се пропнеш на прсте. То је добра дефиниција онога шта смо покушали у серији. Кад кажемо да је духовита, то је истина, али то није онај унербесни смеијх, већ је то онај осјећај што доноси унутрашњи осмијех - истиче Видаковић.

Режисер Филип Чоловић изразио је жељу да серија буде гледана и вољена и за 50 година.

- Текст је јако духовит и надам се да ћемо моћи ту духовитост да пренесемо на гледаоце. Серија садржи црни хумор, а на крају има и поруку, која се бави духовношћу, што је Андреју било јако важно да прикаже шта је духовност данас, куда ми као човјечанство идемо - нагласио је режисер.

Одличну глумачку екипу комплетирају имена попут Анице Добре, Тихомира Станића, Бранке Пујић, Слободана Ћустића, Миљане Гавриловић, Таре Милутиновић и многих других.

Снимање серије ће трајати око два мјесеца, а прво емитовање се очекује на прољеће.