latinica  ћирилица
05/12/2021 |  08:05 ⇒ 08:06 | Аутор: СРНА

Возачи опрез - поледица и мокар коловоз

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по претежно мокрим коловозима, осим на крајњем југу, а возачима се скреће пажња и на поледицу које има у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози (фото:агенције) -
Мокри коловози (фото:агенције)

Угаженог снијега има на путним правцима Ливно-Купрес, Шујица-Томиславград, Ливно-Босанско Грахово и Ливно-Гламоч.

Због сњежних сметова обустављен је саобраћај на регионалном путу Улог-Кланци, преко превоја Морине.

Возачима који се крећу дионицама у западним и сјеверозападним крајевима скреће се пажња на јаке ударе вјетра.

Измјена у одвијању саобраћаја има и на путним правцима на којима се изводе радови, попут магистралних путева Добој-Руданка, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље, Козарска Дубица-Драксенић, Бањалука-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и кротз тунел Угар на путу Црна Ријека-ентитетска граница.

Радови се изводе и на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, гдје по потреби у току дана долази до обуставе саобраћаја, те
Укрина-Горња Вијака.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезна вожња и да возачи поштују упутства овлаштених особа из пратње.

Због манифестације "Бањалучка зима" у центру града обустављен је саобраћај до сутра ујутро до 5.30 часова. Обустава је у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Банског двора до Улице Марије Бурсаћ.

У ФБиХ се и даље ради у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица због чега се саобраћај током дана одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова, од 23.30 до 4.30, обуставља.

На магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, на излазу из Груда према Љубушком и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.