latinica  ћирилица
05/12/2021 |  22:00 ⇒ 22:01 | Аутор: СРНА

Мандић и Абазовић: Крај ДПС-а у Мојковцу

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић и предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић саопштили су вечерас да је ДПС изгубио изборе у Мојковцу
Андрија Мандић (Танјуг/Зоран Жестић) - Фото: ТАНЈУГ
Андрија Мандић (Танјуг/Зоран Жестић)Фото: ТАНЈУГ

- Крај ДПС у Мојковцу! УРА дуплирала гласове! Честитам грађанима Мојковца на одлучности да промјене локалну власт - написао је Абазовић на Твитеру.

Мандић је рекао да је у Мојковцу дошло до промјене власти.

- Власт ћемо формирати са нашим традиционалним партнерима. Овај град ће добити новог градоначелника. То ће бити наш млади политичар Веско Делић који је заслужио да постане први човјек града - навео је Мандић.

На основу 100 одсто обрађеног бирачког тијела у Мојковцу, ДПС је освојио 43,89 одсто гласова, "За будућност Мојковца" 24,17 одсто, Демократе 13,45 одсто, "Не дамо Мојковац" 6,38 одсто, Грађански покрет УРА 6,11 одсто и Уједињена Црне Горе шест одсто гласова.

Све изборне листе су поручиле да неће у коалицију са ДПС-ом.

Према првим прелиминарним резултатима, на локалним изборима на Цетињу ДПС је освојио 14 мандата.

Социјадемократска партија је освојила осам мандата, УРА четири, а Демократе и Стара Гарда освојили су по три мандата. Један мандат освојила је коалиција СД-ЛП.

Демократски фронт није учествова на изборима у Цетињу.

Носилац изборне листе ДПС-а Ерол Муратовић рекао је да је та странка освојила апсолутну већину на локалним изборима у Петњици и наставиће да води ту општину.