latinica  ћирилица
06/12/2021 |  08:26 ⇒ 08:41 | Аутор: РТС

Атланти нови пораз без повријеђеног Богдана Богдановића (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланте претрпјели су трећи узастопни пораз у НБА лиги, а овога пута је бољи од њих био Шарлот, резултатом 130:127. Хокси су поново играли без Богдана Богдановића који се опоравља од повреде скочног зглоба десне ноге, а екипа се без њега налази у веома лошој серији.

Богдан је неугодно доскочио и повриједио се током утакмице са Њујорк никсима прошле седмице и, ако се рачина и тај дуел, екипа из Џорџије је забиљежила четири неуспјеха у посљедњих пет сусрета.

Окршај са Хорнетсима у "Стејт Фарм арени" био је занимљив, пун преокрета и лако је могао да оде и на њихову страни.

Гости су у више наврата имали двоцифрену предност, али су се "јастребови" враћали и неколико пута преокретали. Ипак, расположени играчи Шарлота, једног од највећих изненађења ове сезоне, били су концентрисанији у завршници и уписали нови тријумф.

Најбољи у побједничкој екипи био је Мајлс Бриџис са 32 поена и по четири скока и асистенције, док је 28 поена додао Кели Убре.

На другој страни, Атланту је предводио Холинс са 31 поеном и 12 скокова, Кевин Ертер је постигао четири поена мање, док је Тре Јанг такође забиљежио дабл-дабл (25 поена и 15 асистенција).

Шарлот је након овог успеха шести на табели Источне конференције са скором 14-11, док је Атланта десета са по 12 победа и пораза.

У осталим мечевима НБА лиге Торонто је био бољи од Вашингтона 102:90, док је Хјустон нанизао и шести узастопни тријумф, овога пута над Њу Орлеанс пеликансима – 118:108.