latinica  ћирилица
06/12/2021 |  10:45 ⇒ 11/12/2021 | 12:09 | Аутор: РТРС

Почиње кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима" (ВИДЕО)

Кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима", која ће бити одржана под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, почиње данас, а прикупљена средства биће искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске) -
С љубављу храбрим срцима (фото: Кабинет предсједника Српске)

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /Менерали/, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима Савеза, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе, саопштено је раније из Кабинета предсједнице Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

Подршку хуманитарној акцији традиционално сваке године пружају и афирмисани културни и спортски радници из региона.

"М:тел" хуманитарни број 1411 биће активан од 6. до 31. децембра 2021. године. Позивом на овај број грађани ће бити у могућности да подрже акцију са једном КМ.