latinica  ћирилица
06/12/2021 |  11:03 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Акција "Кодекс": Позната имена ухапшених (ФОТО/ВИДЕО)

Девет особа ухапшено је на подручју Бањалуке у полицијској акцији кодног назива "Кодекс" и спроведене су у просторије Полицијске управе Бањалука.
Акција Кодекс -
Акција Кодекс

Акција је усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и прометом опојних дрога. Претресено је 14 локација, које користе осумњичена лица, саопштено је из МУП-а Српске.

Акција "Кодекс"

Из ПУ Бањалука саопштено је да су слободе лишени М.В. Д.Ј. П.М. А.М. С.М. Ф.Б. Г.Ђ. В.З. и Д.Д. због постојања основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, те да се трага за лицем Л.Б.

Незванично, ухапшени су Милорад Вуковић, звани Луис, Дарко Јарић, Петар Марјановић, Аљоша Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Горан Ђурица, Владимир Зечић и Драган Драгичевић. Акцијом је обухваћен и Лука Брковић, али он се тренутно налази у иностранству.

Из ПУ Бањалука саопштено је да је у претресима пронађено и одузето око 2,1 килограма зелене биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 260 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на кокаин, двије мрвилице за опојну дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона, гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева, панцирни прслук, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

Акција "Кодекс"

Акција се реализује под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.