latinica  ћирилица
06/12/2021 |  11:41 ⇒ 11:53 | Аутор: РТС

Сампдорија жели Дејана Станковића?

Фудбалери Црвене звезде могли би да остану без тренера током ове сезоне јер су све интензивније приче да би Сампдорија на клупи првог тима жељела Дејана Станковића. Према посљедњим информацијама, чак и шеф стручног штаба црвено-бијелих жели да направи нови корак у каријери и врати се у Италију, али из клуба не желе да прихвате понуду Сампе.
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

Екипа из Ђенове налази се у великој кризи и послије пораза од Лација код куће у недјељу увече (1:3) и очекује се да тренер Роберто Даверса ускоро добије отказ.

Даверса је овог љета преузео Сампдорију када је отишао Клаудио Ранијери, али није успио да задовољи критеријуме јер је тим у првих 16 кола забиљежио само четири побједе, уз чак девет пораза, па заузима 15. мјесто на табели Серије А са 15 бодова.

Италијански медији су још раније писали да је Станковић велика жеља предсједника клуба Масима Ферера и контакти су направељени, што је потврдио и најпознатији инсајдер када су трансфери у питању – Фабрицио Романо.

Романо је истакао да и некадашњи фудбалер Звезде, Лација и Интера хоће да се врати у Италију, сада као тренер, али да га шампион Србије не пушта у овом тренутку.

- Нема договора Сампдорије и Црвене звезде о Дејану Станковићу. Бивши Звездин тренер има жељу да преузме Сампдорију, али како тренутно стоје ствари, његов тренутни клуб не прихвата ту понуду - објавио је Романо.

Његов колега Николо Шћира, уредник листа Газета дело Спорт, открио је и да су из управе српског представника потраживали новац за тренера, али да је то Фереро одбио.

- Црвена звезда је тражила плаћање пенала како би дала зелено свјетло за одлазак Дејана Станковића. Фереро не жели то да плати. За петак је заказана утакмица са Ђеноом која ће бити посљедња шанса за Даверсу. Ако поново изгуби, биће отпуштен - открио је Шћира.

На стадион "Рајко Митић" Деки је стигао прије двије године, када је наслиједио Владана Милојевића и са црвено-бијелима је освојио двије титуле, Куп Србије и обезбиједио два европска прољећа, с тим да ће у четвртак против Браге играти у Португалији са циљем да и други пут под Станковићевим вођством презиме у Лиги Европе.

Што се тиче домаћег шампионата, Звезда је друга на табели са три бода мање од највећег ривала Партизана.