latinica  ћирилица
06/12/2021 |  12:48 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Одређен притвор Петру Дукићу

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Петру Дукићу осумњиченом за међународни организовани криминал и неовлаштен промет дроге, који се након вишедневног бјекства предао Тужилаштву БиХ.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Притвор је одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због бојазни да ће поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Суда БиХ.

Притвор ће трајати мјесец дана од дана лишавања слободе.

Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске агенције из БиХ, региона и земаља ЕУ, у оквиру предмета кодног назива "Транспортер" спроводе обимну истрагу против организоване криминалне групе, осумњичене за међународно кријумчарење велике количине дроге, како из иностранства у БиХ, тако и из БиХ према земљама ЕУ.

Прије 15 дана током полицијске акције у Бањалуци, у Дукићевој гаражи припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске пронашли су око 300 килограма марихуане.

Тада су ухапшени Бојан Цвијетић, Александар Николић, Саша Рађевић, Младен Миловановић, Иван Јурић и Драган Кресојевић, док Дукић није пронађен.

Дукић и Цвијетић су према тврдњама Тужилаштва БиХ организатори шверца наркотицима и вође наркокартела.

Младен Миловановић, који је припадник МУП-а Републике Српске, одлучио је сарађивати са правосуђем, па се он брани са слободе.