latinica  ћирилица
06/12/2021 |  13:51 ⇒ 14:58 | Аутор: РТРС

"С љубављу храбрим срцима" - за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Палати Републике са представницима Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /МеНеРаЛи/.
Жељка Цвијановић са представницима удружења Менерали - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић са представницима удружења МенералиФото: РТРС

На састанку са представницима Савеза, иницијатора овогодишње хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", исказано је обострано задовољство јер ће прикупљена средства бити искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Предсједница Српске захвалила је представницима Савеза за добру и племениту идеју, те изразила увјерење да ће акција "С љубављу храбрим срцима" и ове године остварити свој циљ и окупити велики број добронамјерних и хуманих људи, те привредника и институција.

- Сигурна сам да ће ово бити још једна успјешна акција и да ћемо заједничким снагама прикупити потребан новац за набавку превозних средстава, која ће олакшати свакодневни живот дјеци са интелектуалним потешкоћама, као и њиховим породицама - истакла је Цвијановић.

Представници Савеза су појаснили да ће кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у оквиру Савеза, њиховим најмлађим члановима бити олакшан приступ кориштењу услуга, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогућена већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Представници Савеза уручили су предсједници Републике Српске монографију поводом 25 година постојања и рада Савеза, захваливши на подршци и разумијевању које је показала за најмлађе чланове и њихове породице, те настојању да се дјеци с потешкоћама у развоју пруже квалитетније услуге и унаприједе услови живота.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, и у овогодишњој хуманитарној акцији биће млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дати свој допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Да би се помогла набавка превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама потребно је позвати 1411, чиме се донира једна КМ.