latinica  ћирилица
06/12/2021 |  14:13 | Аутор: СРНА

Вулин: Одређени центри моћи желе дестабилизацију Србије

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да одређени центри моћи желе дестабилизацију Србије која само захваљујући огромној уздржаности државе и полиције избјегава сукобе.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

Говорећи о протеклим суботњим протестима и блокади саобраћајница од појединих еколошких организација и дијела опозиције, Вулин је истакао да сваки такав протест српску полицију кошта око 1,1 милиона евра.

- Само треба да се зна да ово нема везе са екологијом и животном средином - рекао је Вулин за ТВ Пинк и додао да организатори протеста и они које људи подржавају примају паре од страних фондација, али да огромна већина оних који су изашли у суботу на протест не прима паре од Рокфелер фондације, ни од кога.

Говорећи о сарадњи са Русијом, Вулин је рекао да је Руска Федерација увијек ту да помогне Србији, без обзира да ли је ријеч о војној, дипломатској или чак и економској помоћи.

Он је оцијенио да свака посјета званичника Србије Руској Федерацији увијек рађа нападе из тачно одређених центара, наводећи како се увијек јави неки професор, па аналитичар.

Према његовим ријечима, од предсједника Србије Александра Вучића је тражено и вршен је притисак да Србија уведе санкције Русији.

- Да се то и деси, па не знам одакле би набавили гас данас. Захваљујући томе што Вучић води самосталну спољну политику, зато што је сачувао наше пријатеље као што је Русија, као што је Кина, ми данас имамо најнижу циену гаса у Европи - рекао је Вулин.