latinica  ћирилица
06/12/2021 |  14:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: Да спријечимо контранапад Метрополитанса

Мислим да треба да одиграмо много добру утакмицу ако желимо да имамо било какву шансу да побиједимо, рекао је тенер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић пред меч против Метрополитанса у Еврокупу.
Жељко Обрадовић - Фото: ТАНЈУГ
Жељко ОбрадовићФото: ТАНЈУГ

Црно-бијели у сриједу од 20.30 гостују француској екипи у шестом колу Еврокупа.

- Води их изнаредан тренер Венсан Коле и чињеница је да су они први у француском првенству, играли су против евролигашких екипа Асвела и Монака и да су их побиједили. Играју веома добро, имају организовану игру у сваком погледу. Играју доста у транзицији, имају линије трчања које су изванредне и то користе на свакој утакмици и дају много лаких поена - рекао је Обрадовић новинарима послије тренинга у малој сали Штарк арене.

Партизан у досадашњем дијелу ЕК има скор од четири побједе и једног пораза, док је Метрополитанс на учинку 3-2.

- Кључ утакмице за нас, ако желимо да играмо добар меч, јесте да спријечимо њихов контранапад и игру у транзцији. Да не дозволимо њиховим главним играчима да долазе у лаке ситуације за шут. Имају доста акција за шутере, играју стрпљиво и паметно. Мислим да треба да одиграмо много добру утакмицу ако желимо да имамо било какву шансу да побиједимо - рекао је Обрадовић.

Тренер црно-бијелих рекао је да су сви у екипу здрави, осим Родионса Куруца, који сигурно неће путовати са екипом.

Обрадовић је истакао да га пред гостовање у Француској не брине велика потрошња играча послије мече против Игокее у Латкашима у АБА лиги.

- То је нешто што је уобичајено. Ако се погледа минутажа, једино Зек Ледеј има преко 30 минута. Сви остали су били на некој минутажи која је нормална. Проблем је био прошле недјеље, када су неки играчи, који су били у репрезентацији осјетили умор и ја сам реаговао тако што сам им дао дан више слободно. Припрема утакмице је била задовољавајућа, на самом мечу смо имали неколико добрих ствари. Било је и неких лоших тренутака као и сваки пут у неком смо ритму нормалног одигравања утакмица субота-уторак, или сриједа, како западне. То не може да нам буде изговор. Веома битно је да смо припремали утакмицу, да смо јуче тренирали, данас имамо тренинг, сутра путујемо рано. Да тамо одрадимо један добар тренинг и да у сриједу одиграмо на најбољи могући начин - закључио је Обрадовић.

Капитен Партизана Раде Загорац очекује тежак дуел.

- Квалитетна су екипа која добро игра ове сезоне, а ми се припремамо у складу са тим. Сваку утакмицу узимамо за себе, они су ове године другачија екипа као и ми. Чека нас тешка утакмица - рекао је Загорац.

Његов саиграч Зек Ледеј истиче да ће екипа ићи на побједу у Француској.

- Они су добар тим, имају добре играче. Пратићемо план који је тренер припремио за утакмицу и идемо да се боримо за побједу - рекао је Ледеј.