latinica  ћирилица
06/12/2021 |  15:22 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Влада Српске о Приједлогу буџета за 2022. и програму економских реформи (ВИДЕО)

Влада Републике Српске разматра данас на посебној сједници по хитном поступку приједлог програма економских реформи Републике Српске за период 2022-2024. година, Приједлог буџета Српске за наредну годину, те Приједлог закона о извршењу тог буџета.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Влада ће разматрати по хитном поступку приједлоге закона о измјенама и допунама Закона о доприносима, Закона о порезу на доходак, Закона о раду и Закона о дјечијој заштити.

По хитном поступку биће разматрани и приједлози закона о измјенама Закона о комуналним таксама и Закона о платама запослених у јавним службама Републике Српске, те Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Републике Српске.

На дневном реду је Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области културе Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Српској, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Српске, те Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе Републике Српске.

Биће разматран по хитном поступку и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у Министартсву унутрашњих послова Републике Српске, те Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске.

Након сједнице биће објављено саопштење.

Конференција за медије, након сједнице Владе Републике Српске, биће одржана у 17.30 часова, у Прес-центру Владе Републике Српске.