latinica  ћирилица
06/12/2021 |  22:06 | Аутор: СРНА

Заставе Албаније и ОВК у сјеверној Косовској Митровици

У сјеверном дијелу Косовске Митровице, у етнички мјешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаније и терористичке организације ОВК, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
У Косовској Митровици  заставе Албаније и терористичке организације ОВК - Фото: СРНА
У Косовској Митровици заставе Албаније и терористичке организације ОВКФото: СРНА

Из Канцеларије наводе да је ријеч о смишљеној и опасној провокацији чији је циљ да изазове неодмјерену реакцију српског народа на сјеверу ове покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста ОВК.

Иако је, како се истиче, извршилац сакривен, слављење терористичке ОВК има свој препознатљив потпис и води до власти у Приштини.

- Очигледна је намјера Аљбина Куртија да поново подигне тензије на северу Косова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен. То што Курти није добродошао у српске средине на Космету, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама - наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију поручују да је јасно да Куртија, очигледно, не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном право лице "екстремисте преобученог у одело политичара".