latinica  ћирилица
06/12/2021 |  22:31 ⇒ 07/12/2021 | 10:54 | Аутор: РТРС

Посебна сједница о враћању надлежности; Шта очекује власт, а шта опозиција? (ВИДЕО)

Колегијум НСРС сутра би требало да закаже посебну сједницу највише законодавне институције о враћању надлежности пренесених на ниво БиХ.
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

Народној скупштини Републике Српске раније је достављен материјал за посебну скупштинску сједницу, а посланици би требалo да разматрају пет тачака.

Посебна сједница о враћању надлежности била је и тема наше емисије Други угао, у којој су гостовали посланици СНСД-а и ПДП-а у Народној скупштини, Срђан Мазалица и Игор Црнадак.

- Ово је за нас јасна ситуација, да СНСД годину дана пред изборе прави себи тему, да би покушао на новом дизању тензија и сукоба, да прави себи терен за наредну кампању. ПДП неће подржати ништа и никакву иницијативу која себи  садржи елементе могућег сукоба - рекао је Црнадак.

Мазалица је истакао да када је у питању страх од рата и ратних сукоба да о томе прича само опозиција.

- Само СДС и ПДП причају да може доћи до неког сукоба. Мислим да неће доћи до сукоба и да нема потребе да се страше људи. Мислим да је ово апсолутно једна ситуација у којој опозиција тражи изговор да не гласа, као што су увијек тражили разлоге да не гласају - поручио је Мазалица.