latinica  ћирилица
07/12/2021 |  07:08 ⇒ 11:46 | Аутор: РТРС

Шулић: На сједници НСРС важна тема за Српску и њене грађане (ВИДЕО)

Пренесене надлежности треба вратити на начин на који је могућ и који нипошто неће довести у питање и угрозити Српску, навео је за наш Јутарњи програм Денис Шулић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је навео да ће посебна сједница НСРС бити одржана највјероватније до краја седмице, али ће, како каже, о томе данас одлучити скупштински Колегијум.

- У Парламенту ће бити разматрана важна тема за Српску, важна тема и за све њене грађане и надам се да ћемо изаћи са јединственим ставом - поручио је Шулић.

Подсјећамо, Народној скупштини Републике Српске раније је достављен материјал за посебну скупштинску сједницу, а посланици би требали да разматрају пет тачака.

Требало би да буду разматрани информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ, информација о преносу надлежности у области индиректног опорезивања, информација о правосудним институцијама БиХ, информација о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбједности и Декларација о уставним принципима.

Погледајте опширније гостовање потпредсједника НСРС Дениса Шулића о предстојећој сједници Парламента и осталим важним темама за Српску: