latinica  ћирилица
07/12/2021 |  11:13 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Tегелтија разговарао са Ескобаром

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са замјеником помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава у Бироу за европска и евроазијска питања у Стејт департменту и специјалним изаслаником предсједника САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону.
Тегелтија - Ескобар - Фото: РТРС
Тегелтија - ЕскобарФото: РТРС

Овом приликом, Тегелтија је истакао опредијељеност институција у БиХ за европски пут, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти и поштовање Дејтонског мировног споразума.

Тегелтија је указао на потребу унутрашњег дијалога и договора политичких представника у БиХ, те нагласио да би се укидањем наметнуте одлуке бившег високог представника створила претпоставка за нормално функционисање свих институција, истакавши да пријетње или увођење санкција било коме не доприносе рјешавању актуелне ситуације у БиХ.

Саговорници су током састанка, којем је присуствовао и амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ Ерик Нелсон, размијенили мишљења и о другим актуелним темама.