latinica  ћирилица
07/12/2021 |  11:19 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Произвођачима млијека 500.000 КМ, Болници Добој 200.000 КМ

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је исплату 500.000 КМ за потребе подршке произвођачима млијека, за санирање посљедица изазваних вирусом корона.
Управни одбор Компензационог фонда - Фото: РТРС
Управни одбор Компензационог фондаФото: РТРС

УО Компензационог фонда упознао се на телефонској сједници са Информацијом о подршци произвођачима млијека и закључио да су испуњени услови за додјелу средстава за подршку произвођачима млијека, а ради ублажавања посљедица пандемије вируса корона за 2021. годину, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Исплата средстава биће извршена на основу допунских рјешења за надокнаду септембарске премије за млијеко које ће донијети Агенција за аграрна плаћања у складу са Правилником о условима и начину остваривања подстицајних средстава за развој пољопривреде и села које је донијело Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске прихватио је Информацију Министарства здравља и социјалне заштите о реализацији активности на проширењу капацитета интензивне његе, техничкој припреми за смјештај резервоара течног кисеоника и изградњу кисеоничке мреже у ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука" Добој.

Одобрена је исплата новчаних средстава ЈЗУ Болница "Свети апостол Лука" Добој у износу од 200.000 КМ за реализацију активности на проширењу капацитета интензивне његе, техничкој припреми за смјештај резервоара течног кисеоника и изградњу кисеоничке мреже односно повезивања болничких објеката са резервоаром течног кисеоника.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију, Болници je неопходно проширење постојећих капацитета за лијечење оксигенотерапијом, наведено је у саопштењу.