latinica  ћирилица
07/12/2021 |  12:02 ⇒ 12:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: На једном мјесту види се колико је Србија напредовала

На једном мјесту, у Београду на води најбоље се види колико је Србија напредовала и промијенила се, поручио је данас предсједник Алесксандар Вучић, након обиласка завршних радова на згради BW Terraces, додајући да се пројектом “Београд на води“ запуштени дио града претворио у простор за дивљење.
Вучић посјетио радове на згради BW Terraces (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC) -
Вучић посјетио радове на згради BW Terraces (Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC)

Вучић је рекао да је “Београд на води“ највјероватније највеће градилиште у овом дијелу Европе, на којем се полако ствари приводе крају.

- Данас смо у једној, споља најљепше изграђеној згради, мада је то ствар укуса... Важно је да се спољни дио фасаде Куле Београд завршава, вјерујем да ће прије краја године, осим самог врха куле, све бити завршено - рекао је Вучић.

Додао је да је Кула Београд већ припремљена за све мултимедијалне садржаје, што ће, каже, бити атракција за Београђане, све грађане Србије, али и све туристе који долазе у Србију.

- На једном малом мјиесту најбоље се види колико је земља напредовала и промијенила се за седам година - поручио је Вучић.

Како је рекао, од бара, жабокречине, нелегалних барака пред рушењем, направљен је простор који је за дивљење, најелитнији у Србији, и изазива све већу пажњу, са најљепшим шеталиштем, парковима, највећим шопинг центрум у овом дијелу Европе.

Захвалио је партнеру из УАЕ Мухамеду Алабару, без којег, каже, пројекат не би могао да буде реализован, као и шеику Мухамеду, али и људима из Града Београда, који су увијек били велика помоћ и подршка.

- Успјели смо све да изгурамо јер смо имали довољно снаге да се супротставимо свима који су то спречавали, покушавали да спрече по сваку цијену. Зато што су нам снови и оно што ће да буде записано у историји, били важнији од дневне политике и таквих рекација, и на то сам поносан - рекао је Вучић.

Позвао је све да за Нову годину посјете Београд на води, да виде како ће то изгледати, а изгледаће, каже спектакуларно - оно што имају Дубаи или велики свјетски центри, имаће и Србија.