latinica  ћирилица
07/12/2021 |  12:13 | Аутор: РТРС

Зворничани презентовали пословне идеје

У згради Градске управе у Зворнику одржана је презентација пет пословних идеја које су изабране за најбоље у оквиру Програма подршке развоју предузетништва кроз инкубатор пословних идеја који заједно реализују Град Зворник и инвестицијска фондација "Импакт". За најбоље обезбијеђена је и новчана подршка у износу од по 5.000 марака.
Зворник- презентација пословних идеја - Фото: РТРС
Зворник- презентација пословних идејаФото: РТРС

Своју пословну идеју презентовала је и Зворничанка Бојана Ковачевић која се годинама бави ручним радом. Кренула је израђујући украсе за косу за бебе и дјецу - тракице, гумице, рајфове. Када је усавршила технике, почела је и са шивењем одјевних предмета - јастука, јастучница, постељина, завјеса и драперија.

Модерно, практично и истовремено квалитетно и добро по здравље малишана циљ је од првог дана. Већ годинама јој циљ да отвори властиту радњу. Учешће у овом програму ће јој значајно помоћи.

- Опредјелила сам се да представим идеју о умјетничким занатима и ручном раду. Чула сам за ову Фондацију, пријавила се, а та средства ће ми много значити за почетак  - истакла је Ковачевићева.

Мирела Омеровић из Фондације истакла је да програм обухвата предузетничку обуку, додјелу бесповратне финансијске подршке, као и стручну и менторску подршку у складу са процијењеним потребама бизниса.

- Ово је једна од 55 локација у БиХ у којим се реализује овај пројекат. Посебност овог програма огледа се у стручној и менторској подршци, а учесницима ћемо омогућити и промотивну подршку за њихове производе и услугу, али такође постоји и могућност умрежавања, сарадње и развоју тржишта - рекла је Омеровићева.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поручио је да су овакви и слични пројекти од великог значаја за развој предузетништва на подручју Зворника.

- Овим активностима циљ нам је да подстакнемо и помогнемо разраду и оживљавање идеја наших суграђана у смислу њиховог осамостаљивања у провођењу привредних активности и наравно да један дан они и њихове породице живе од тих пословних активности. И убудуће ћемо подстицати развој предузетништва - истакао је Стевановић.

Укупна вриједност пројекта је 25.000 KМ од чега градски буџет учествује са 15.000 KМ, а фондација са 10.000 KМ.