latinica  ћирилица
07/12/2021 |  15:12 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Клокић и Селаковић потписан меморандум о сарадњи у области дипломатског образовања (ВИДЕО)

Министри Никола Селаовић и Златан Клокић потписали су у Београду меморандум о сарадњи влада Србије и Републике Српске у области дипломатског образовања.
Селаковић и Клокић - Фото: РТРС
Селаковић и КлокићФото: РТРС

Споразум подразумијева школовање кадрова из Републике Српске у дипломатској академији Министарства спољних послова Србије.

- Меморандум нама значи много, јер ће будуће дипломате из Републике Српске бити у прилици да усавршавају знања како би Српску што боље представљали у свијету. Сигуран сам да ћемо са Србијом у наредном периоду реализовати бројне пројекте који ће помоћи промоцији Српске и позиције читаве БиХ у читавом свијету - рекао је Клокић.

Селаковић је прецизирао да се обука на Дипломатској академији Министарства спољних послова Србије састоји од девет мјесеци сталних предавања, разних других активности и полагања испита.

- То значи да би Меморандум почео да се примјењује за неких 11 мјесеци, а моја намјера је била да, ако можемо, пре краја ове године доведемо у Београд један број наших младих колега из Српске и угостимо их на нашој академији - рекао је Селаковић.