latinica  ћирилица
07/12/2021 |  15:28 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

НСРС: Тужилаштво БиХ није тражило листинг гласања

Народна скупштина Републике Српске одговорила је на захтјев Тужилаштва БиХ да достави додатне информације о Закону о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и нису тачне информације да је тражен листинг гласања народних посланика, речено је данас Срни у овој институцији.
Народна скупштина - Фото: РТРС
Народна скупштинаФото: РТРС

У Народној скупштини навели су да је ријеч о редовној комуникацији и нема никаквог ванредног стања, како су то објавили поједини медији, што потврђује и чињеница да је одговор Тужилаштву из парламента давно отпремљен.

Народна скупштина је на захтјев Тужилаштва БиХ одговорила 29. новембра.

У одговору је наведено и да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске још није ступио на снагу, јер су у поступку Уставом Републике Српске прописане процедуре.

- Нису тачне информације да је Тужилаштво БиХ од Народне скупштине тражило листинг гласања народних посланика на овој сједници. Као што је познато, сви листинзи гласања народних посланика налазе се на сајту Народне скупштине и јавно су доступни по окончању сваке сједнице - додаје се у саопштењу.

Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске усвојен је 20. октобра на 22. посебној скупштинској сједници.