latinica  ћирилица
07/12/2021 |  16:03 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Захвалност Савезу за добру и племениту идеју (ВИДЕО)

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима" и ове године биће реализован још један изузетно значајан пројекат којим ће се обезбиједити набавка возила за превоз дјеце са интелектуалним потешкоћама из свих крајева Републике Српске.
Пријем за представнике Савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Пријем за представнике Савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске (Фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Омогућити свакодневни приступ дневним центрима и свим активностима и програмима прилагођеним потребама дјеце са интелектуалним тешкоћама циљ је овогодишње акције "С љубаву храбрим срцима" , а тим поводом организован је пријем за представнике Савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске.

- Захваљујем се још једном на вишегодишњој сарадњи, на добром разумијевању са Савезом који је знао на прави начин да искомуницира своје потребе. Сигурна сам да ћемо на прави начин, када се оконча ова акција моћи да кажемо да степеницу по степеницу реализујемо све оно што смо још давно зацртали као заједничке циљеве - рекла је предсједница Српске

Нагласила да да на овај начин жели да се пошаље порука да институције и удружења морају радити заједно, да сви који имају одређене потребе у друштву такође морају знати које су то адресе којима се морају обратити.

- Захваљујем што су препознали и удовољили нашем захтјеву да се за 33 чланице нашег савеза, за око 2.500 наше дјеце, наших корисника омогући и обезбједи приступ успостављеним услугама у локалним заједницам, градовима, гдје то постоји, а ако не постоји управо успостављањем услуге превоза јавиће се потреба за успостављањем потреба тамо гдје оне нису - навела је Татјана Спасојевић предсједница Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске.

Нажалост, тренутно у многим локалним заједницама корисници нису у прилици да редовно посјећују дневне центре и удружења јер немају ниједно возило за те намјене. Циљ акције је да и дјеци која живе на десетине километара удаљени од центара у којима се активности спроводе, омогући организован превоз.

- Ово је велики пројекат, ово је нешто велико за нас родитеље дјеце са сметњама у развоју, ово је велика порука свима нама да предсједница чврсто стоји иза нас и наших потреба и да је потребно пружити нам руку помоћи када је то потребно - додала је Спасојевићева.

Цвијановиће је нагласила да је сигурна да ће ово бити још једна успјешна кампања.

- Сигурна сам да ћемо прикупити потребан новац да обезбиједимо возила, превозна средства за кориснике, да то неће значити само подршку корисницима него цјелокупној породици - додала је Цвијановић.

Дјеца са интелектуалним потешкоћама, баш као и њихови вршњаци жељни су свакодневног дружења, креативних радионица и активности које подстичу њихов развој. Институције, удружења, привредници, донатори, грађани, млади таленти, сви окупљени у акцији подршке.

- Позивам их да подрже ову акцију "С љубављу храбрим срцима". Позовите број телефона 1411 и дајте свој мали допринос, а за нас толико велики - поручила је Спасојевићева.

Предсједница Српске каже да је увијек најмоћнија порука свих ових организација то да смо солидарни, да разумијемо да сви у друштву морамо добити прилику да се развијамо онолико колико је то могуће и да нам удружења која се баве специфичним питањима омогући постизање циљева.

Покажимо им и овај пут да нису сами. Да смо ту као друштво, заједница, да бринемо о онима којима је помоћ и подршка потребна. За њихов осмијех потребно је тако мало!