latinica  ћирилица
07/12/2021 |  18:25 ⇒ 18:25 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Опозиција из Српске показала коме полаже рачуне

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је састанком са представницима странака опозиције из Федерације БиХ такозване грађанске оријентације опозиција из Републике Српске, нажалост, још једном цјелокупној јавности показала чију политичку агенду слиједи и коме полаже рачуне.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је рекла Срни да је опозиција из ФБиХ, која за себе тврди да је грађански оријентисана, отворено националистичка, а сви удружени са СДА су јединствени "пробосански блок" који се бори за унитарну и грађанску БиХ, супротно темељним принципима на којима БиХ почива.

Она је истакла да изјаве и идеје о неопходности измјена Изборног закона у такозваним "техничким аспектима" представљају само покушај скретања пажње и енергије са кључних проблема, како у изборном систему, тако и у земљи уопште.

- Нико од њих није никад поменуо проблеме у изборном процесу у мјестима гдје су побиједили њихови кандидати, али имају налог и потребу да проблематизују цјелокупан изборни процес зато што им изборна побједа уопште, а посебно за појединачне кандидате, представља и представљаће недосањани сан који маштају да ријеше којекаквим софтверима - закључила је Бурсаћева.

Представници опозиције из Републике Српске и ФБиХ сматрају да је одржавање општих избора 2022. године неупитно и истичу да ће заједно инсистирати на, како кажу, транспарентним и поштеним изборима.

Данашњем састанку су присуствовали Мирко Шаровић /СДС/, Бранислав Бореновић /ПДП/ и Александар Главаш /ДНС/, Един Форто, Сабина Ћудић и Предраг Којовић /Наша странка/, Нермин Никшић и Денис Бећировић /СДП БиХ/ и Елмедин Конаковић /Народ и правда/.