latinica  ћирилица
07/12/2021 |  20:17 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Немања Билбија обиљежио први дио сезоне у Премијер лиги БиХ (ВИДЕО)

Нападач Зрињског, Немања Билбија, обиљежио је први дио сезоне у М:тел Премијер лиге БиХ. Са 17 постигнутих голова, најбољи je стријелац лиге, а његов клуб убједљиво је стигао до јесење титуле.
Немања Билбија - Фото: РТРС
Немања БилбијаФото: РТРС

Немања Билбија игра у животној форми ове сезоне у дресу Зрињског, у којем руши све рекорде.

Центарфор родом из Бањалуке први је фудбалер у историји Премијер лиге, који је постигао 17 голова послије јесењег дијела шампионата. Однедавно је и најбољи стријелац Зрињског свих времена, а није далеко да постане и најбољи стријелац Премијер лиге БиХ свих временa. Недостаје му још 18 голова, да са трона скине легендарног Вагнера Сантоса.

Са Билбијиним добрим играма, дошли су и добри резултати Зрињског. Тим из Мостара на зимску паузу отишао је са 12 бодва предности у односу на најближег пратиоца – Тузла Сити.

Билбија је пружао запажене партије у млађим репрезентативним селекција БиХ, али уписао је само један наступ за А тим. Вјерује да ће се и то промијенити.

Добре игре у дресу Зрињског, нису остале незапажене, тако да на адресу екипе из Мостара стижу понуде са свих страна, али Билбија истиче да не размишља о одласку, има уговор до 2023 године.