latinica  ћирилица
07/12/2021 |  21:37 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Пашалић: Влада заинтересована да сачува Рибњак Саничани

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић потврдио је да је Влада заинтересована да сачува Рибњак Саничани у Приједору.
Борис Пашалић (фото: D. Pozderović) -
Борис Пашалић (фото: D. Pozderović)

Пашалић је рекао да је у припреми Скупштина повјерилаца, на којој ће се Влада сигурно појавити као заинтересована страна која би помогла преузимање Рибњака.

- Заинтересовани смо да сачувамо овај рибњак и да га на неки начин извучемо из стечаја и да га преузмемо, да ли Влада или град, углавном већ смо обавили неке разговоре и стечај је питање суда, стечајног управника - изјавио је Пашалић новинарима у Приједору.

Он је додао да је обављено неколико разговора са стечајним управником, као и да је Министарство раније обезбиједило 20 тона хране за рибе.

- Ми смо обезбиједили храну за рибе, град је обезбиједио чишћење приступног пута како би се обезбиједило изловљавање и заинтересовани смо да помогнемо, а оно што је срећна околност је да Рибњак нема много дугова. Они се могу санирати како би се могла наставити производња у овом предузећу - истакао је Пашалић.

Он је додао да се нада и подршци људи у Саничанима, јер да би Влада помогла мора да има партнере у Приједору.