latinica  ћирилица
08/12/2021 |  07:44 | Аутор: СРНА

Данас претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује претежно сунчано, али ће увече уз постепено наоблачење у западним крајевима почети да пада слаба киша.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Током ноћи киша ће постепено јачати на југу и западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар. Увече и током ноћи на западу ће јачати југо који ће повремено имати и олујне ударе, а током ноћи јак до олујни југо ће се проширити на јужне и југоисточне предјеле.

Дневна температура ваздуха од два до седам, на југу до 10, а у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова. Током ноћи очекује се пораст температуре уз јак јужни вјетар.

У већини крајева јутрос је хладно уз мраз, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус 11 степени Целзијусових, Чемерно минус осам, Дринић и Калиновик минус седам, Дрвар, Невесиње, Соколац, Хан Пијесак, Шипово и Зеница минус шест, Мркоњић Град, Сарајево, Тузла и Бихаћ минус пет, Бањалука, Гацко и Рибник минус четири, Билећа, Добој, Мраковица, Приједор и Сребреница минус три, Бијељина, Нови Град и Србац минус један, Вишеград, Рудо и Фоча нула, Требиње један, а Мостар и Неум три степена Целзијусова.

Висина снијега на Хан Пијеску је 30 центиметара, на Чемерну 15, на Сокоцу, у Сребреници, Калиновику и Рудом испод 10 центиметара.