latinica  ћирилица
08/12/2021 |  10:51 ⇒ 11:00 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за осумњиченог у предмету који се односи на Босналијек

Тужилаштво БиХ предложило је притвор за четрдесетопетогодишњег Н.У. /45/ осумњиченог у предмету "Трик", који се односи на истрагу коруптивних кривичних дјела и прање новца на штету компаније Босналијек.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Притвор је предложен због опасности од бјекства, као и да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике, али и да би се обезбиједило несметано спровођење истражних радњи у овом предмету.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и терети се за кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења и склапање штетног уговора, те прање новца на штету компаније Босналијек, у корист осумњичених лица и са њима повезаних лица, наведено је из ове правосудне институције.

Из Тужилаштва БиХ су навели да је у овом предмету предложена привремена мјера која се односи на блокирање имовине у вишемилионској вриједности, за коју се сумња да је прибављена кривичним дјелима.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, наставља истрагу у овом предмету, као и претресе и прегледе документације у компанији Босналијек.