latinica  ћирилица
08/12/2021 |  12:02 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Вишковић: Инвестиционо-развојна банка оправдала разлог постојања

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Инвестиционо-развојна банка оправдала све разлоге свог постојања, да је потребна Српској и да се мора ојачати зарад наставка подршке привреди.
Вишковић-Врховац - Фото: Тwitter
Вишковић-ВрховацФото: Тwitter

Вишковић је подсјетио да је ИРБ до сада уложио више од 2,8 милијарди КМ у привреду, а посебно се истакао на плану стамбеног збрињавања младих брачних парова.

- Циљ је да ИРБ настави да ради што боље у интересу Републике Српске и њених становника - рекао је Вишковић поводом обиљежавања 15 година Инвестиционо-развојне банке.

Он је подсјетио да је ИРБ пружио значајну подршку привреди током пандемије вируса корона.

Премијер Српске је данас добио захвалницу за допринос раду ИРБ-а.

Вршилац дужности директора ИРБ-а Дражен Врховац рекао је да је ова финисијска установа оставила неизбрисив траг у друштвено-економском животу Републике Српске, што је показано и у времену пандемије.

- Остали смо ослонац привреди, становништву и Републици Српској - истакао је Вишковић.

Министарка финансија Зора Видовић честитала је јубилеј ИРБ-у и захвалила за кредитни допринос привреди Републике Српске.

- ИРБ је све вријеме радила да помогне и унаприједи бизнис у Републици Српској, али и помогне физичким лицима и младим брачним паровима да обезбиједе стамбени простор. Свему томе дајемо и даваћемо подршку из Владе с циљем да услови на том плану буду што повољнији - рекла је Видовићева.

Она је додала да је у плану прекомпозиција ИРБ-а како би ова банка добила већа овлаштења.

Прослави јубилеја ИРБ-а у Бањалуци присуствовали су и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић и предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић и други гости.