latinica  ћирилица
08/12/2021 |  12:06 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Акција "Коридор": Ухапшено осам осумњичених за кријумчарење робе (ФОТО)

Гранична полиција БиХ саопштила је да су у наставку акције "Коридор" извршени претреси на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја, те да је ухапшено осам осумњичених за кријумчарење робе.
Заплијењена роба - Фото: klix.ba
Заплијењена робаФото: klix.ba

У саопштењу се наводи да су привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, као и предмети који потичу из извршења кривичног дјела, те одређена количина муниције.

Ухапшени су осумњичени да су од августа до децембра ове године организовано учествовали у кријумчарењу текстилне робе и цигарета, у вриједности најмање пола милиона КМ, које претходно нису прошле царинску процедуру, из Србије и Црне Горе у БиХ.

Поменута лица текстилну робу набављала су на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, односно цигарете на подручју Црне Горе, након чега су ту робу кријумчарили преко границе из Србије у БиХ и даље продавали на тржишту БиХ, на подручју Бијељине, Добоја и Брчког, а највећим дијелом на пијаци “Аризона“.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да ова агенција за заштиту закона континуирано ради на спречавању свих облика прекограничног криминалитета као и на пресијецању ланца кријумчарења цигарета и текстилне робе.

Он је захвалио припадницима Граничне полиције и Тужилаштву БиХ на још једној успјешно реализованој оперативној акцији.

Ухапшени су приведени у службене просторије Граничне полиције БиХ, гдје ће бити обављена криминалистичка обрада и испитивање, а након тога поступајући тужилац БиХ донијеће одлуку о статусу осумњичених.

Активности на овом предмету се настављају.