latinica  ћирилица
08/12/2021 |  13:13 | Аутор: СРНА

Акција "С љубављу храбрим срцима" значајна за 33 удружења

Предсједница Управног одбора Удружења дјеце и омладине са посебним потребама и њихових родитеља Искра Свјетлана Кнежевић сматра да је акција "С љубављу храбрим срцима" веома значајна за 33 удружења у оквиру Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /Менерали/.

Наводећи да ће средства прикупљена у овој хуманитарној акцији, која ће бити одржана под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, бити искориштена за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама, Кнежевићева је рекла да ће то омогућити да се и дјеца која живе у сеоском подручју укључе у креативне, едукативне и психосоцијалне радионице, као и у спортске активности.

Она је истакла да је социјализација од пресудног значаја за ову дјецу и очекује да ће грађани подржати ову хуманитарну акцију која траје до 31. децембра.

- Ми родитељи и стручна лица која раде са дјецом трудимо се да се код дјеце развија самосталност да би имали могућност да, кад то буде потребно, наставе живот самостално. Дјеца воле да се друже, да имају заједничке активности и да се осјећају као дио овог друштва - рекла је Кнежевићева.

Кнежевићева, која је и члан УО Савеза, навела је да је рад удружења додатно отежан с обзиром на то да треба испоштовати епидемиолошке мјере.

- У условима пандемије вируса корона тешко је свима, посебно нашој дјеци. Она не могу схватити зашто се не смију окупљати у већим групама. То је тешко објаснити - навела је Кнежевићева.

Удружење Искра окупља 60 чланова, а у току је обрада података за нове чланове.