latinica  ћирилица
08/12/2021 |  14:11 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Град Добој МУП-у уступио земљиште за потребе Жандармерије (ВИДЕО)

Градоначелник Добоја Борис Јеринић и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас су потписали споразум о преношењу власништва без накнаде над земљиштем у власништву града на МУП Српске за потребе изградње објекта за смјештај Јединице жандармерије добојске Полицијске управе.
Борис Јеринић и Драган Лукач - Фото: РТРС
Борис Јеринић и Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је новинарима у Добоју изјавио да ово представља велику помоћ за МУП Републике Српске и навео да слиједи израда идејног рјешења будућег објекта Јединице жандармерије, а затим и добијање неопходних дозвола за градњу.

Он је указао на добре односе са Градском управом у Добоју на унапређењу рада полиције, како би се побољшала безбједност грађана у овој и локалним заједницама у надлежности добојске Управе.

- Полицијска управа у Добоју је послије бањалучке једна од највећих, тако да нам ова улагања много значе на унапређењу рада полиције - изјавио је Лукач.

Јеринић је рекао да је Скупштина града дала сагласност на овај споразум и давање земљишта за трајни смјештај жандармерије на површини од 5.226 метара квадратних који се налази у непосредној близини касарне Оружаних снага БиХ "Војвода Радомир Путник".

Он је као наредни најавио пројекат трајног рјешавање Полицијске станице два у Устаничкој улици.

Јеринић је подсјетио да је Скупштина града Добоја у августу усвојила одлуку о ангажовању 173.832 КМ, намијењене Полицијској управи у Добоју, на име помоћи за санацију фасаде објекта ове управе у Улици Светог Саве.

Састанку је присуствовао и начелник Полицијске управе у Добоју Слободан Радинковић.